Beneficiile plantelor Onconovical

SÎMBURI DE CAISĂ – VITAMINA B17

Vitamina B17 este cel mai cunoscut remediu folosit ca adjuvant impotriva afecțiunilor tumorale de către bolnavii de cancer.

Vitamina B17
Amigdalina – Remediul cel mai cunoscut la nivel mondial recomandat pacientilor cu cancer.

Ce conțin sâmburii de caise

Caisele, fructe dulci si zemoase, cu numarate beneficii pentru sanatate, au acei samburi despre care stim cu totii ca sunt amari. In mijlocul fructului de caisa se gasesc samburii acestui fruct.

Despre ei se spune ca au anumite beneficii asupra sanatatii, dar ca trebuie sa fie consumati cu prudenta.

Proprietati ale samburilor de caisa

In samburii de caise se gasesc substante benefice pentru buna functionare a ogranismului, si anume grasimi monosaturate, vitamina E, fibre, proteine. Despre vitamina E putem spune ca unul dintre marile sale beneficii este acela pe care il aduce sanatatii pielii, prevenind aparitia ridurilor si a imbatranirii premature a pielii. Pe masura ce imbatranim, pielea noastra isi piede din suplete. Printre beneficiile acestor samburi se mai numara imbunatatirea digestiei, dar si proprietatle antiinflamatoare.

Samburii de caise au acest gust amar de la continutul de amigdalina, un compus din acesti fructe caruia i s-ar datora unele proprietati anticanceroase. Chiar un studiu efectuat in anul 2006 de catre o echipa de cercetatori condusa de omul de stiinta Chang HK de la Universitatea Kyng Heedin Coreea de Sud sustine ca amigdalina poate sa induca moartea celulelor canceroase, in cazul cancerului de prostata.

Din cauza amigdalinei exista insa si controverse referitoare la acesti samburi, pentru ca ei pot fi otravitori daca sunt consumati cruzi, depasindu-se cantitatea de siguranta. Oamenii de stiinta considera ca pericolul de otravire a organismului vine de la continutul mic de cianura care se gaseste in amigdalina. Astfel, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a facut unele recomandari in privinta consumului de samburi cruzi de caise: adultii nu trebuie sa manance mai mult de doi samburi mici de caise, zilnic.

Pe piata exista suplimentul Onconovical care contine samburi de caisa, fiind de ajutor in ameliorarea simptomelor unor boli si contribuind la imbunatatirea starii de sanatate. Orice supliment alimentar trebuie sa fie luat la recomandarea medicului si sa nu fie intrerupte tratamentele recomandate de doctor.

USTUROIUL

usturoi
Usturoiul este renumit datorita efectului sau unic in antioxidare.

O legumă speciala, usturoiul, conține substanțe care sunt deosebit de puternice impotriva cancerului, spune Institutul American de Cercetare pentru Cancer. Asa ca includerea usturoiului in Onconovical dar si in dieta ajuta in tratamentul cancerului.

Cum ajuta usturoiul la mentinerea sanatatii

Usturoiul (Allum sativum) este nu numai un condiment pretios, ci este util si pentru mentinerea starii de sanatate datorita proprietatilor pe care le are.

Unsturoiul este o sursa naturala de minerale si vitamine: magneziu, calciu, seleniu, fosfor, vitamina C, vitamina B6, vitamina A. Mai contine apa, aminoacizi, saponine, proteine, alicina. Folosi din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza, dar si de catre egipteni (este citat in Codex Ebers, cea mai importanta mostenire a medicinei egiptene, pentru ca era utilizat ca tratament in boli de inima, tumori, paraziti intestinali, pentru vindecarea intepaturilor de insecte).

Ce proprietati are usturoiul

Mai multe studii au aratat ca usturoiul este benefic pentru protejarea sanatatii cardiovasculare, protejand vasele de sange de stresul oxidativ si contribuie la reducere nivelului de colesterol rau din organism.

Usturoiul are si proprietati antibacteriene care se datoreaza alicinei care intra in compozitia sa. Astfel, ofera protectie contra infectiilor fungice, bacteriene si virale. Potrivit unui studiu din anul 2012 efectuat la Universitatea din Florida, usturoiul contribuie la cresterea limfocitelor T din sange, limfocite care au un rol important in imunitate. S-a raportat ca persoanele care au luat suplimente cu usturoi batran au trecut mai usor peste raceala si gripa, pentru ca simptomele nu au avut aceeasi intensitate ca in cazul celor care au luat placebo. Unele studii sugereaza ca usturoiul poate reduce riscul de imbolnavire cu cancer, in special cancer de colon, cancer de prostata si tumori rectale.

Usturoiul poate fi gasit si sub forma de suplimente alimentare (pudra, capsule). Daca planifici sa iei suplimente alimentare cu usturoi, discuta inainte cu un medic si poti lua Onconovical care il contine ca si ingredient.

In ceea ce priveste consumul de usturoi, sub diferite forme, doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de: 1-2 catei de usturoi proaspat ( nu mai mult de 5 g), intre 300 si 1000 mg sub forma de suplimente alimentare, intre 2 si 5 gr de pulbere de usturoi. Onconovical contine cantitatea optima.

VASC

vasc-onconovical
Amelioreaza senzatia de durere si contribuie la diminuarea depresiei cauzata de stadiul avansat al bolii.

Astăzi, vascul este prezent printre terapiile alternative, cele mai studiate pe scara larga pentru cancer, potrivit Institutului National al Cancerului (NCI).

Vascul, planta considerata aducatoare de noroc de catre indragostiti, este folosit insa si ca leac pentru diferite afectiuni. Preotii druizi il foloseau pentru prepararea mai multor leacuri, chiar il considerau o planta sacra.

Vascul (Viscum album) este o planta sempiparazita de aproximativ 60 cm inaltime care creste pe alti copaci „gazda” atat in Europa, dar si in Asia. Proprietatile tamaduitoare ale vascului provin de la substantele pe care le contine in frunze si in tulpina.

Vascul contine diferite tipuri de substante active precum flavonoizi, polizaharide, enzime, aminoacizi, oligozaharide, polipeptide, mucilagii, taninuri. De asemenea, in compozitia sa intra vitamina C si vitamina E.

Are proprietati imunostimulatoare

Vascul este de ajutor pentru intarirea imunitatii, dar este util si in prevenirea aparitiei afectiunilor cardiovasculare datorita substantelor active pe care le contine. Exista cateva cercetari conform carora vascul are actiune de reducere a hipertensiunii arteriale.

Are actiune antispasmodica si vasodilatatoare. Planta are si rol diuretic. Despre vasc se spune ca are si actiune calmanta, fiind de ajutor pentru persoanele care se confrunta cu probleme ale sistemului nervos, fiind de ajutor in reducerea anxietatii si pentru ameliorarea insomniilor, dar mai este nevoie de cercetari.

Printre proprietatile acestei plante se numara si cele antitumorale, putand fi de ajutor pacientilor diagnosticati cu anumite tipuri de cancer, precum cancerul de san, insa mai este nevoie de studii clinice in acest sens.

Remediile pe baza de vasc mai pot fi de ajutor in caz de tuse, in cazul persoanelor care sufera de astm bronsic.

In lume cresc aproximativ 1500 de specii de vasc. Pentru ca vascul creste pe mai mute tipuri de arbori si pomi, unele specii ale acestei plante pot fi foarte toxice, in functie de planta pe care a crescut. De aceea este indicat sa folositi remedii din vasc cumparate de la magazinele de tip plafar cum este si Onconovical ( pot fi sub forma de ceaiuri, pulbere, tincturi, suplimente, etc.).

 POLEN

polen-crud-de-albine
Contribuie la reducerea daunelor cromozomiale la celule

Polenul albinelor ete considerat unul dintre cele mai valoroase produse ale stupului, pentru ca are nenumarate beneficii pe care le aduce sanatatii. Polenul este cules de albine si provine de la mai multe plante, de unde vin si calitatile sale terapuetice. Polenul este utilizat inca din Antichitate in procesele de vindecare a mai mutor afectiuni.

Ce contine polenul

Polenul este considerat un fel de coktail benefic pentru sanatate: in acets praf produs de albine se gasec vitamine, minerale, dar si alti compusi benefici pentru organism. Este vorba despre vitaminELE A,E, complexul de vitamine B, calciu, fosfor, potasiu, flavonoizi, proteine, carbohidrati, antioxidanti precum resveratolul si licopenul, fibre solubile si insolubile.

Cum ajuta organismul

Datorita multitudinii de vitamine si minerale care intra in compozitia sa acest praf fin cules de albine este considerat un tonic general al organismului uman. Ajuta, de asemenea, la reducerea stresului si ajuta organismul in caz de oboseala.

Polenul este de ajutor pentru imbunatatirea sitemului imunitar, avand proprietati antibacteriene, antimicrobiene si antifungice, dupa cum sugereaza un studiu realizat de un grup de oameni de stiinta din Portugalia si Spania in 2013.

Polenul ajuta si la imbunatatirea digestiei si grabeste vindecarea in cazul celor care se confrunta cu unele afectiuni ale pielii. Un alt beneficiu pe care polenul il aduce organismului este actiunea sa detoxifianta. De asemenea, polenul poate creste rezistenta fizica a organismului.

Un studiu efectuat pe soareci a aratat ca polenul poate fi benefic pentru ca sustine activitatea ficatului. O cercteare publicata in Herba Polonica sugereaza ca polenul, adminsitrat pe termen lung, poate sa imbunatateasca starea de sirit, fiind de ajutor in cazul celor care au fost diagnosticati cu depresie. Datorita etanolului, un compus care se gaseste in polen, acesta are si actiune antibiotica.

Remediile pe baza de polen sunt contraindicate persoanelor care au alergie la acesta.

CURCUMA

turmeric
Turmericul contribuie la sustinerea sistemului imunitar la pacienti cu afectiuni tumorale conform unor studii.

Turmericul sau curcuma este o cultură de rădăcinoase cunoscută pentru pielea maro, dura și miezul portocaliu strălucitor. Pentru mai mult de 5000 de ani, această rădăcină a fost cultivată în regiunile tropicale din Asia. In timpul secolului al 13-lea, curcuma a fost introdusa în țările occidentale de către comercianții arabi.

Turmericul ( Curcuma lunga) este un condiment de origine asiatica, care se cultiva in tari precum India, Indonezia, Japonia, Taiwan. Indienii il folosesc din vremuri stravechi nu numai ca mirodienie, ci si datorita proprietatilor sale terapeutice. Este folosit si in medicina traditionala chineza pentru ca ajuta la tratarea mai multor afectiuni.

Contine vitamine si minerale

Cunoscut si drept sofran indian, turmericul contine mangan, vitamina B6, vitamina C, fier, magneziu.

Curcumina este principalul ingredient activ al turmericului, ingredient caruia i se datoreaza si multe dintre proprietatile curative pe care le are. Datorita curcuimine, acest condiment are efect antioxidant si antiinflamator.

Datorita actiunii sale antoxidante, turmericul are capacitatea de a contribui la neutralziarea radicalilor liberi despre care se stie ca au efecte nocive asupra corpului uman. Contribuie, de asemenea, si la intarirea ssitemului imunitar, ceea ce inseamna o mai buna rezistenta in fata racelii si gripei.

De ajutor in preventia cancerului

Tot datorita curcuminei, turmericul ofera protectie cardiovasculara si ajuta la prevenirea aparitiei cancerului. De asemenea, exista studii care spun ca turmericul ar fi de ajutor si pentru tratarea cancerului. Un studiu efectuat in 2007 in SUA, citat de cancerresearchuk .org, sugereaza ca turmericul poate contribui la impiedicarea raspandirii celulelor canceroase in corp. Curcumina a contribuit la impiedicarea celulelor canceroase in caz de cancer la san, potrivit studiului efectuat pe soareci.

De asemenea, potrivit unui mini-studiu efectuat in 2014 in Australia, la care au luat parte 56 de persoane, se pare ca turmericul este eficient si pentru persoanele care se confrunta cu depresia, ameliorand simptomele bolii.

Proprietatile antiinflamatorii il fac de ajutor pentru persoanele care sufera din cauza artritei reumatoide. Exista unele cercetari care sustin ca turmericul ar fi benefic si pentru ca poate contribui la prevenirea aparitie maladiei Alzheimer.

ASTRAGALUS

astragalul-planta
Restabileste functiile si sustine sistemul imunitar si este recomandat persoanele bolnave de cancer

Astragalus este o planta perena care face parte din familia Fabaceae, iar chinezii o foloseau din cele mai vechi timpuri pentru imbunatatirea starii de sanatate. Planta isi are originile in Mongolia, existand peste 3000 de specii.

In medicina traditionala chineza astragalus era folosit adesea pentru a preveni racelile, dar si pentru ca imubunatatea tonusul, fiind considerata si in prezent una dintre cele mai importante plante cu proprietati medicinale.

Are efect antioxidant

Astragalus este o planta care are proprietati imunostimulatoare, ajutand organismul sa lupte mai bine cu infectiile. Planta este cunoscuta si drept „conducatorul galben”, denumire care vine de la culoarea galbena a radacinii.

Radacinile acestei plante sunt bogate in saponine, flavonoide si polizaharide, substante importante pentru organism. Are propriettai antiinflamatorii, antibacteriene, antioxidante, antivirale, adaptogene. Proprietatile antioxidante ale plantei se datoreaza saponinelor si flavonoizilor care intra in compozitia sa.

Un studiu efectuat in China sugereaza ca, datorita antioxidantilor, ajuta la ameliorarea simptomelor persoanelor care sufera de afectiuni ale inimii.

Exisa cateva studii mici potrivit carora astragalus poate aduce beneficii si pentru sanatatea rinichilor, insa mai este nevoie de cercetari in acest sens. Despre astragalus se crede, de asemenea, ca este de autor pentru ameliorarea efectelor chimioterapiei, la pacientii care sufera de cancer. In urma unor studii efectuate in vitro s-a constat, de asemenea, ca astragalus are proprietati anticanceroase, insa este nevoie de mai multe studii pentru a fi stabilite cu exactitate efectele pe care planta le are in prevenirea si tratarea cancerului.

Potrivit unei cercetari efectuate in anul 2012 efectuat la Universitatea din Zhejiang, China, astragalus poate fi benefic si pentru ca ajuta la vindecarea ranilor si a cicatricilor.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa foloseasca astragalus, pentru ca nu se cunosc efectele care planta le-ar putea avea asupra fatului.

ORZ VERDE

orz-verde
Creste capacitatea organismului de a lupta impotriva radicalilor liberi si previne noi tumori canceroase in alte organe.

Iarba de orz verde este unul dintre alimentele cele mai dense in nutrienti de pe planeta. În timp ce puteți obține aceste substanțe nutritive dintr-o multitudine de alimente, le gasesti rar pe toate într-un singur loc. Aceasta înseamnă că, atunci când sunt consumate împreună, biodisponibilitatea fiecărei vitamine, minerale, antioxidanti si fitonutrienti este crescuta. Iarba de orz oferă o putere de nutritie care poate ajuta la starea generala de sanatate in moduri surprinzatoare.

Mai mult decât atât, un studiu realizat in Noua Zeelanda a constatat că SOD crescut a fost foarte eficient in reducerea colesterolului LDL, sau colesterolul „rau”. Și încă un alt studiu a arătat că un nivel ridicat de SOD a contribuit la situatii pozitive in tratarea cancerului.  Iarba tânără de orz ar putea fi doar răspunsul la creșterea capacității organismului de a lupta impotriva radicalilor liberi si de a preveni tumorile canceroase.

MOMORDICA

castravete-amar
Cercetatorii de la Universitatea Saint Louis din Statele Unite au demonstrat ca un extract de pepene galben amar poate contribui la lupta impotriva unor celule canceroase.

Momordica charantia este o planta din familia Curcubitaceae care creste in zonele tropicale ale lumii, incluzand aici Africa de Est, America de Sud, Asia, India.

Momordica Charantia este o planta agatatoare, cu frunze asemanatoare cele ale vitei de vie, cu flori mici, de culoare galbena, planta al carui fruct este mic, carnos, de culoare portocalie atunci cand se coace. Fructul este asemanator cu un castravete.

Compozitia plantei

Planta, cunoscuta si drept castravete amar, contine saponine, aminoacizi, vitaminele E,C,B 12, B9, A, uleiuri volatile, charantina, polipeptide, alcaloizi, glucozide, saponide, rezine, serina, acid glutamic, treonine. Fructul castravetelui amar contine magneziu, calciu, zinc, fosfor si fier.

Are proprietati vitaminizante, antidiabetice, antivirale, antiparazitare, fiind utilizate fructul si frunzele acestei plante.

Peste 100 de studii efectuate de-a lungul timpului sustin ca Marmodica Charantia are efecte benefice in diabet si complicatiile aparute din cauza bolii si ca are un efect antibacterian, antiinflamator si antiviral. Datorita proprietatilor sale antivirale, Mormodica Charantia poate fi de ajutor penrtru stimularea imunitatii.

Planta poate fi benefica in afectiuni precum diabetul, pancreatita, infectia cu virusul HIV, infectii bacteriene, in unele tiprui de cancer, in herpes. Are efecte pozitive si in cazul persoanelor care se confrunta cu colesterolul marit.

Potrivit unui studiu publicat in anul 2010 de catre o echipa de cercetatori condusa de Ray RB, extractul de Mormodica Charantia este util in cancerul de san, pentru ca poate sa inhibe dezvoltarea celulelor canceroase.
In India, mormodica este una dintre cele mai folosite plante pentru a reduce nivelul glucozei din sange la pacientii care sufera de diabet zaharat.

Contraindicatii ale plantei

Consumul plantei sub orice forma este contraindicat la femeile insarcinate, in cazul celor care alapteaza, in caz de hipoglicemie.

In caz de nerespectare a dozelor recomandate pot aparea dureri abdominale si diaree. In produsul Onconovical este cantitatea optima.

REISHI

Reishi este o ciuperca cunoscuta sub denumirea stiintifica de Ganoderma Lucidum, care se cultiva in Japonia, in China, dar si in alte tari asiatice. Cunscuta in Asia si sub numele de ciuperca nemuriririi, Reishi creste pe scoarta copaclor, insa se si cultiva.

Reishi este un remediu foarte cunoscut ce ajuta la tonifierea organismului atunci cand acesta este slabit

Ciupercile Reishi contin un numar ridicat de compusi bioactivi. In medicina traditionala chineza, ciupercile Reishi sunt folsie ca adjuvant in tratarea insomniilor.

De-a lungul timpului, aceste ciuperci au fost folosite pentru imbunatatirea sistemului imunitar, dar si pentru ca ajuta in tratarea racelilor, a altor infectii virale, dar si a astmului, dupa cum scrie webmd.com. Reishi au proprietati antioxidante, antialergice, antii si antivirale. Ele sunt folosite in medicina traditionala chinezeasca. Reishi sunt utile si in combatrea starilor de oboseala si ajuta la tonifierea organismului.

Ciuperca Reishi are si proprietati antitumorale, fiind considerata adjuvant in tari precum China si Japonia pentru ameliorarea starii de sanatate a persoanelor care sufera de cancer. Potrivit webmd.com, ciupercile Reishi sunt folosite impreuna cu chimioterapia. Despre ciuercile Reishi se mai spune ca ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau din organism si ca sustin buna functionare a sistemului cardiovascular.

Din aceasta ciuperca se obtine pulberea de Reishi, folosita si la prepararea suplimentelor alimentare. Este important ca suplimentele alimentare sa fie luate dupa ce ati cerut sfatul unui medic naturist, pentru ca pot interactiona cu alte tatamente urmate. Suplimentele cu Reishi nu sunt recomandate femeilor insarcinate si nici celor care alapteaza.

ARONIA

Aronia este un fruct sălbatic care crește in partea de est a Americii de Nord, în zonele umede și zonele de mlaștină, precum și unele părți ale Europei. Boabele sunt bogate in vitamine si antioxidanti, inclusiv diferiti polifenoli – compusi care absorb efectele secundare ale activității celulelor canceroase in cele normale.

Ceea ce au descoperit a fost ca adaugarea extractului aronia la gemcitabina (un medicament utilizat in chimioterapie, in tratamentul cancerului de pancreas) a fost mai eficace la stoparea creșterii celulelor canceroase decât un singur medicament
Contine Vitamina C , substanta deosebit de importanta pentru sistemul imunitar.

Pentru un studiu asupra acestui fruct, cercetatorii au testat un extract de aronia asupra celulelor cancerului de pancreas. Ei au examinat ce s-a întâmplat cu aceste celule in laborator atunci cand au fost tratate cu chimioterapie, extract de aronia singur, sau cu o combinație între cele două.

Ceea ce au descoperit a fost ca adaugarea extractului aronia la gemcitabina (un medicament utilizat in chimioterapie, in tratamentul cancerului de pancreas) a fost mai eficace la stoparea creșterii celulelor canceroase decât un singur medicament. Acest lucru se datorea si cantitatii de vitamina C prezente in Aronia.

Importanta vitaminei C pentru sanatate

Vitamina C, care mai este cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamina solubila, ceea ce inseamna ca organismul uman nu o stocheaza.

Cei care au izolat pentru prima data aceasta vitamina sunt cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh si cercetatori maghiari Albert Szent György siJoseph L. Sviberly, in anii 1930.

Rolul vitaminei C in organism

Vitamina C ajuta organismul sa lupte cu infectiile, caci contribuie la mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Vitamina C este asociata si cu grabirea procesului de vindecare a ranilor, contribuie la normalizarea nivelului de colesterol din sange si ajuta la mentinerea sanattatii dintilor si a gingiilor.

Aceasta vitamina contribuie, de asemenea, la productia de colagen, proteina importanta pentru sanatatea cartilajelor, a pielii, a tendoanelor si a ligamentelor. De asemenea, colagenul este important pentru prevenirea aparitiei premature a ridurilor, dar si pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Vitamina C are si rol antioxidant, protejand corpul de actiunea radicalilor liberi.

Deficitul de vitamina C

Un deficit de acid ascorbic poate duce la aparitia sangerarilor gingivale, la usaciunea pielii, sangerari nazale, la par care se rupe usor, scade puterea de vindecare a organismului, poate favoriza aparitia hipertensiunii arteriale. De asemenea, persoanele afectate pot resimti o stare de oboseala, iar rezistenta organismului la infectii este scazuta. In cazuri mai grave de deficienta apare scorbutul.

Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 75 mg in cazul femeilor si de 90 mg in cazul barbatilor, potrivit Academiei Nationale de Stiinte din SUA. Onconovical contine cantitatea optima de vitamina C si contribuie la sustinerea sistemului imunitar fiind recomandat bolnavilor de cancer.

Cum organsimul uman nu poate sa sintetizeze singur aceasta vitamina, este important sa consumam regulat legume si fructe in care se gaseste ( broccoli, cartofi, ardei gras, patrunjel, varza de Bruxelles, mere, citrice, capsuni). De asemenea, in cazul unei deficiente, deficienta care se stabileste in urma unor analize de sange, medicul naturist iti poate recomanda si suplimente alimentare cu vitamina C precum Onconovical.

 

OPUNTIA

Opuntia Ficus Indica sau Cactus Pear (fruct de cactus)

S-a dezvăluit o corelație pozitivă între o dietă bogată în cactus înțepător și un risc redus de boli asociate cu stresul oxidativ, cum ar fi diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare si a bolilor neurodegenerative.
S-a dezvăluit o corelație pozitivă între o dietă bogată în cactus înțepător și un risc redus de boli asociate cu stresul oxidativ, cum ar fi diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare si a bolilor neurodegenerative.

Cactusul este originar din Mexic, insa creste si in alte zone din America de Sud, fiind recunoscut mai ales pentru faptul ca are acei tepi pe tulpini si pe frunze, care inteapa, dar si pentru rolul sau decorativ. Insa unele specii de cactus, planta care face parte din familia Cactaceae, are si beneficii asupra sanatatii. Una dintre speciile care imbunatateste starea de sanatate este Opuntia Cacti.

In Mexic, parti ale cactusului sunt folosite ca ingrediente pentru prepararea unaor mancaruri delicioase. Cactusul contine substante nutritive si vitamine precum vitamina C, calciu si magneziu. Cactusul contine, de asemenea, aminoacizi si grasimi polinesaturate.

Poate contribui la reducerea colesterolului

Cactusul este asociat cu scaderea nivelului de colesterol din sange. Intr-un studiu efectuat in 2007, cercetatorii francezi au testat impactul frunzei de cactus deshidratat asupra a 68 de pacienți care sufereau de sindrom metabolic. Dupa patru saptamani, nivelul de LDL (colesterol „rau”) si nivelul trigliceridelor au scazut.

De asemenea, potrivit unui studiu din 2002, cercetatorii de la Universitatea din Viena au administrat extract din frunze de cactus unui numar de 24 de participanți non-obezi de sex masculin care aveau un nivel crescut colesterol sau trigliceride, timp de opt saptamani. S-a constatat o reducere a colesterolului total ( 12%), LDL (15%), trigliceride (12%), glucoza (11%), insulina (11%) si acid uric (10%). De exemplu, in Mexic tulpinile de cactus sunt folosite pentru a ameliora simptomele persoanelor care sufera de diabet zaharat.

O alta proprietate a cactusului este aceea ca are efect antiviral. De asemenea, cactusul contine si o cantitate importanta de antioxidanti, ceea ce inseamna ca extractele din aceasta planta pot oferi protectie organismlui contra radicalilor liberi. O alta propretate atribuita cactusului este aceea ca poate ajuta la protectia celuleor nervoase. Un studiu din anul 2014 a sugerat ca Opuntia Cactus India are proprietati neuroprotective.

ZEOLIT

Zeolitul este un mineral natural, mineral care s-a format in urma interactiunii dintre lava vulcanica si apa de mare, in urma cu milioane de ani. Zeolitul este un mineral aluminosilicat.

Conform informațiilor din patentul american pentru cancer cu nr. 6288045, zeolitul poate, atunci cand este atras in celulele canceroase, să activeze gena P21 care ii comanda unei celule de cancer să moară, sau pur și simplu, în conformitate cu acest brevet, să distrugă nucleul celulelor canceroase.

Numele de zeolit vine din limba greaca, fiind format din cuvintele „ze”, care inseamna „a fierbe” si „lithos” inseamna „piatra”. De aceea i se mai spune si piatra care fierbe. Despre zeolit se spune ca ajuta la intretinerea sanaatii corpului, avand proprietati detoxifiante. Astfel, se pare ca zeolitul este eficient pentru eliminarea metalelor grele din organsimul uman, fiind util pentru imbunatatirea starii de sanatate. Eliminarea toxinelor din organism ajuta la o mai buna stare a sanatatii fizice, dar ajuta si la cresterea nivelului de energie. Un alt benficiu pe care zeolitul il aduce sanatatii este acela ca imbunatateste digestia.

Zeolitul a fost folosit in medicina traditionala indiana ( medicina Ayurveda) si in cea chineaza. Este folosit si in medicina traditionala din Rusia. Se crede ca zeolitul are proprietati imunostimulante, fiind de ajutor pentur mentinerea unei imunitati puternice. Sistemul imunitar este cel care apara organismul impotriva infectiilor, scazand riscul de imbolnavire. Se recomanda inclusiv bolnavilor cu afectiuni tumorale.

Pana in prezent insa nu exista studii clinice efectuate la oameni, cercetari care sa dovedeasca beneficiile pe care zeolitul le are asupra sanatatii. Insa din testimonialele multor oameni din toata lumea se pare ca acesta chiar ajuta.

Pe piata exista suplimente alimentare cu zeolit, suplimente care pot contribui la buna functionare a organismului uman, conform prospectului. Inainte de a face o cura cu zeolit este indicat sa ceri sfatul medicului. Este important, de asemenea, ca persoanele care urmeaza cure cu zeolit sa respecte intotdeauna instructiunile care se afla trecute pe prospectul suplimentului alimentar. Onconovical contine cantitatea necesara de zeolit in formula.

Deoarece nu se cunosc efectele pe care zeolitul il are asupra femeilor care alapteaza si asupra femeilor insarcinate, este indicat ca suplimentele cu acest mineral sa nu fie administrate.

Important este ca atunci cand se administreaza suplimente alimentare cu zeolit sa se consume si cantitatea de apa recomandata zilnic, si anume doi litri.

Onconovical a ales aceste plante pentru a avea cele mai bune rezultate. De asemeni Otetul de Kombucha prezent in acest tratament contine la randul sau 6 plante si substantele active cu impact eficient impotriva cancerului.

Kombucha

Ce este si la ce ajuta

Kombucha, cunoscuta si drept ciuperca de ceai, este o colonie de micoorganisme, micoorganisme care fermenteaza in ceaiul verde si in ceaiul negru si care aduc beneficii organismului uman.

Se pare ca ciuperca de ceai este folosita de mai bine de 2000 de ani, cei care au descoperit-o fiind chinezii. Din China s-a raspandit in Rusia si asa a ajuns si pe teritoriul Europei.

Desi compozitia acestei ciuperci nu a fost elucidata in intregime pana in prezent, pana acum se stie ca, in afara de drojdii si de bacterii, contine vitamine din complexul B, cofeina, vitamina C, antioxidanti, dar si un numar redus de calorii si zaharuri. Contine si bacterii prietenoase, bacterii care se mai intalnesc in probiotice si care sunt cunoscute pentru faptul ca favorizeaza digestia.

Ajuta digestia

Printre beneficiile pe care bautura le aduce asupra sanatatii este acela ca faciliteaza procesul de digestie al alimentelor si ajuta la eliminarea toxinelor din corp, potrivit topsante.com.

Aceasta bautura fermentata are efecte benefice si in ceea ce priveste cresterea nivelului de energie, datorita continutului de vitamine din complexul B si al cofeinei. De asemenea, contribuie la intarirea sistemului imunitar, pentru ca, datorita ingredientelor sale dimineaza efectele pe care stresul oxidativ le are asupra corpului nostru.

Pana acum nu au fost efectuate studii clinice pe oameni referitoare la beneficiile pe care le are bautura kombucha, insa studiile pe animale au aratat ca aceasta bautura poate contribui la scaderea nivelului de colesterol din sange.

Kombucha are si efecte antibacteriene si antivirale. Bautura nu se recomanda femeilor care alapteaza, gravidelor si persoanelor care sunt sensibile la cofeina.

Ca multe tipuri de ceai negru si ceai verde si kombucha contine cofeina, insa continutul difera in functie de tipul de kombucha pe care il utilizezi.
Procesul de obtinere a bauturii variaza in functie de producator, pentru ca pe piata exista mai multe tipuri de kombucha. Onconovical foloseste Kombucha in procesul de fabricare a celorlalte plante impreuna si cu apa purificata pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru sustinerea imunitatii.

Ce este apa purificata

Apa este esentiala pentru buna functionare a organismului. Insusi corpul uman este alcatuit in proportie de aproximativ 65% din apa.

Practic, nu putem trai fara apa, organismul se mentine sanatos si datorita apei. Consumul de apa recomandat este de aproximativ opt pahare pe zi. Bineinteles ca aportul de apa de care are nevoie o persoana poate sa difere in functie de sex, greutate, varsta, afectiunile de care sufera persoana respectiva. In plus, persoanele care fac sport trebuie sa aiba grija sa se hidrateze atat la inceputul sesiunii de antrenamente, cat si in timpul exercitiilor fizice.

Exista mai multe tipuri de apa pe care le putem bea: apa de la robinet, apele minerale, apa plata, apa filtrata si purificata. Exista, de asemenea, si apa de izvor, apa care provine din izvoare subterane. Apa de izvor care se imbuteliaza trebuie sa fie pura din punct de vedere microbiologic atunci cand este imbuteliata, astfel incat sa nu ne puna sanatatea in pericol.

CEAI VERDE

Ceaiul verde este considerat una dintre cele mai sanatoase bauturi de pe pamant, avand un continut important de nutrienti si de antioxidanti. Ceaiul verde este folosit de mii de ani in tari precum China si Japonia pentru beneficiile sale asupra sanatatii, fiind asociat cu o stare buna de sanatate.

Ceaiul verde provine din planta Camellia Sinensis. Este o sursa bogata de vitamine ( A, D, E,C), dar si magneziu, seleniu, crom. Contine si cofeina, insa in cantitati mai mici.

Ceaiul verde contine polifenoli, precum flavonoizii si catehinele, unii dintre cei mai puternici antioxidanti, substante care contribuie la reducerea radicalilor liberi din organismul uman, protejand astfel celulele. Catehinele continute de ceaiul verde fac din acesta un bun antibacterian,

Ceaiul verde are efect anticancerigen, contribuind la scaderea riscului aparitiei cancerului. Un studiu la care au participat aproape 70 000 de femei din China, pe parcursul ma multor ani, citat de ncbi.nlm.nih.gov, a aratat ca acele femei care au consumat ceai verde au avut un risc de a face cancer de colon cu 57% mai mic. Alte studii au aratat ca acest ceai poate contribui si la prevenirea cancerului de san si a cancerului de prostata.

Ceaiul verde imbunatateste sanatatea inimii

Un alt beneficiu adus de ceaiul verde asupra sanatatii este protectia cardiovasculara, pentru ca ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si a trigliceridelor.

Ceaiul verde este util si persoanelor care vor sa slabeasca, pentru ca ajuta la stimularea arderii grasimii. De exemplu, un studiu efectuat in Japonia, citat de onlinelibrary.wiley.com, la care au luat parte 240 de barbati si femei, timp de 12 saptamani, a relevat faptul ca persoanele care au consumat ceai verde cu un continut mai ridicat de catehine au avut rezultate bune. Mai exact, s-a constatat pierderea de grasime din zona abdomenului, dar si o scadere a greutatii corporale.

Consumul de ceai verde ajuta, de asemenea, si la prevenirea aparitiei respiratiei urat mirositoare.

Piperul negru

Piperul negru este cunoscut pentru faptul ca da un gust minunat mancarurilor, fiind una dintre cele mai utilizate mirodenii la nivel mondial. Originar din India, piperul negru, care face parte din familia Piperacea, este mai mult decat un condiment, caci ajuta si la mentinere sanatatii. De exemplu, in Evul Mediu francezii foloseau piperul pentru ca ii ajuta sa trateze racelile.

Piperul negru contine piperina, mangan, calciu, fier, dar si vitaminele C si K.

Are actiune diuretica

Piperul negru are actiune diuretica, antioxidanta, antibacteriana si expectoranta. Totodata, despre piperu negru se crede ca are si proprietati afrodisiace.

Piperul negru imbunatateste digestia si este de ajutor in caz de raceala si gripa, ameliorand simptomele acestor afectiuni, datorita proprietatilor sale antibacteriene.De asemenea, se crede ca piperul negru poate ajuta si in tratarea unor afectiuni ale pielii.

Piperina, ingredientul activ din piper, stimuleaza activitatea bilei si se pare ca este de ajutor si in prevenirea aparitie cancerului. Datorita proprietatilor sale carminitive, piperul negru este util si pentru ca previne aparitia formarii gazelor intestinale.

Acest condiment este si un aliat impotriva kilogramelor in plus, caci stimuleaza metabolismul, ducand astfel la arderea mai rapida a grasimilor. Totodata, deoarece are proprietatea de a stimula productia de acid gastric, piperul ajuta la o mai buna digestie a alimentelor.

Datorita proprietatilor diuretice pe care le are piperul negru, acesta ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor din corpul uman. Toxinele sunt cunoscute pentru ca favorizeaza aparitia mai multor afectiuni precum cancerul. Piperul negru are si proprietati antivirale, ajutand organismul sa lupte mai bine cu infectiile. Totodata, datorita piperinei care intra in compozitia piperului negru, acest condiment poate contribui la imbunatatirea functiei cognitive.

Piperul are si efect antidepresiv, deoarece are proprietatea de a stimula functiile sistemul nervos central, dupa cum scrie whfoods.com.

Busuiocul

Planta aromata, busuiocul (Ocimum basilicum) este folosit nu numai pentru a imbunatati gustul mancarurilor, ci si in scop terpaeutic, datorita proprietatilor sale benefice. Planta face parte din familia Lamiaceae, avand un miros aromat, un pic intepator.

In scop medicinal se utilizaza frunzele, tulpina si florile, sub diferite forme: tincturi, suplimente alimentare, ceai, pulbere, decoct.

Busuiocul contine vitamine si minerale importante pentru corpul uman precum magneziu, fier, calciu, potasiu, acid folic, zinc, fosfor, proteine, fibre. In plus, in compozitia sa intra si vitamina C, vitamina A, acid folic si vitamina K.

Beneficiile aduse sanatatii

Planta are proprietati antiinflamatoare, antispastice, antitumorale, antibacteriene. Alte cerectarii sugereaza ca busuiocul poate sa aiba si actiune hepatroprotectoare si cardioprotectoare, extractele din aceasta planta fiind eficiente in prevenirea unor afectiuni ale inimii. Un alt beneficiu al busuiocului este acela ca are are si actiune antiimbatranire, putand fi de ajutor in prevenirea imbatranirii premature, dupa cum a aratat un studiu prezentat la British Pharmaceutical Conference din Manchester, Marea Britanie, acum cativa ani.

Studiile au aratat ca busuiocul contine uleiuri esentiale bogate in compusi fenolici si o gama larga de alte ingrediente active, inclusiv polifenoli precum flavonoide și antocianine.

Un studiu efectuat la Swiss Federal Institute of Technology, aceasta planta contine E-beta-cariofilena (BCP), care poate fi utila in caz de artrita, pentru ca ajuta la ameliorarea durerilor pacientilor.

O cercetare publicata in 2013 in revista Nutrition and Cancer a ajuns la concluzia ca, datorita compusilor fitochimici pe care ii contine planta, inclusiv eugenolul, acidul rozmarinic, apigeninul, luteoina, busuiocul poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cel de piele, de ficat si cancerul pulmonar.Se pare ca acest lucru se face prin cresterea activitatii antioxidante si incetinirea diviziunii celulare.

Ardeiul iute

Ardeiul iute, condiment cu gust iute folosit mai ales in America de Sud, este recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice.

Capsaicina, substanta care ii da si gustul iute ardeiului, este principala substanta activa din aceasta leguma . De asemenea,ardeiul iute contine vitamina A, vitamina C, calciu, fier, magneziu, acid folic, zinc.

Ardeiul iute poate sa fie util in curele de slabire deoarece ajuta la accelerarea arderilor, grabind arderea grasimilor, asa ca il poti include in alimentatie atunci cand tii cura de slabire. De asemenea, un studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition in 2007 a aratat ca ardeiul iute ca poate sa reduca apetitul.

Are proprietati antiinflamatoare, fiind de ajutor in reducerea durerilor osteoarticulare.

Poate fi de ajutor in reducerea durerilor provocte de osteoartrita, beneficiu care se datoreaza capsaicinei. Totodata, capsaicina pe care o contine ardeiul iute are si proprietati decongestionante. De asemenea, o cercetare publicata in U.S National Libray of Medicine sugereaza ca ardeiul iute poate sa contribuie la scaderea tensiunii arteriale tot datorita capsaicinei.

Un alt beneficiu pe care ardeiul iute il are asupra sanatatii este acela ca ajuta la imbunatatirea procesului de digestie.

Ardeiul iute are in afara de proprietati antiinlfamatoare si proprietati antifungice, ceea ce inseamna ca poate fi de ajutor in procesul de vindecare a infectiilor din organism. Ajuta, de asemenea, si la prevenirea cancerului, datorita proprietatilor sale antioxidante.

Ofera si protectie sanatatii cardiovasculare. Un alt beneficiu pe care il aduce asupra sanatatii este acela ca ajuta la mentinerea unui sistem imunitar puternic. Persoanele care au o imunitate puternica se imbolnavesc mai rar, caci organismul are o mai buna rezistenta in fata virusurilor. Ardeiul iute poate fi consumat ca atare, poate fi folosit drept condiment pentru a da gust mancarurilor, insa intra si in compozitia unor suplimente naturale precum Onconovical si poate fi gasit si sub forma de pudra.

Ghimbir

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este unul dintre cele mai consumate condimente din lume ( este folosit cu precadere in bucataria asiatica), insa este cunsocut si pentru beneficiile pe care le aduce asupra functionarii organismului. In Asia, ghimbirul este cunoscut de mai bine de 4000 de ani.

In China, de exemplu, ghimbirul a fost folosit de mai bine de 2000 de ani nu numai pentru a da gust mancarurilor, fiind de ajutor in digestie, dar si pentru a ameliora simptomele diareei.

Potrivit University of Maryland Medical Center, in compozitia ghimbirului (Zingiber officinale) intra compusi activi precum uleiuri volatile si compusi fenolici ( unul dintre acestia este gingerolul).

Contine, de asemenea, si vitamine si minerale importante pentru sutinerea sanatatii organismului: vitamina B6, calciu, potasiu, fier. Ghimbirul mai contine si fibre, care sunt de ajutor pentru digestie.

Unele studii sustin ca ghimbirul poate sa aiba efecte benefice si in cazul persoanelor care sufera de rau de miscare. Cateva cercetari sustin ca ghimbirul poate reduce sezatia de greata, insa nu are efect si impotriva vomei, in cazul persoanelor care urmeaza cure de chimioterapie. Cateva studii realizate in vitro spun ca ghimbirul ar putea avea efect si in inhibarea dezvoltarii lanturilor de Helicobacter pylori, bacterie asociata cu aparitia ulcerului, insa pentru a se dovedi aceste fect mai este nevoie de studii de specialitate.

Medicina traditionala a folosit ghimbirul si pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Se crede ca poate sa amelioreze durerile in cazul persoanelor care sufera de osteoartrita. Potivit unei cercetari la care au luat parte 261 de persoane care sufereau de osteoartrita si care au primit extract de ghimbir s-a raportat o scadere moderata a simptomelor bolii. Studiul a fost publicat in revista Arthritis and Rheumatism, in anul 2001. Ghimbirul paoate fi de ajutor si in prevenirea aparitiei cancerului datorita actiunii sale antioxidante si antiinflamatoare, dupa cum sustin cateva cercetariri efectuate pana acum in vitro si pe animale.

Este considerat cel mai cunoscut tratament naturist ce se recomanda bolnavilor de cancer datorita substantelor cu efect antioxidant ce contribuie la sustinerea functiilor sistemului imunitar. Este 100% natural!

Comandă Onconovical